diumenge, 29 d’abril del 2012

Marató del Cap de Creus... TRINXAT!!!

Aquest Diumenge ha estat la data de la meva primera marató amb BTT.



Una Cursa de 80Km amb un desnivell+ de més de 2000mts, per grups de 2, 3 o 4 integrants, guiada per només el track del Gps, sense circuit marcat... en la que hi he anat formant grup de 4 (Pipo, Nava, Manel i Jo) com a representació del nostre club "Escoleta"... tot un repte per cadascun de nosaltres, i es que com soms uns coi de picats... hi anirem per gaudir de la sortida, com si fos una sortida de grup un diumenge qualsevol, ens pararem a tots els avituallaments, farem fotos i la farem tots plegats!!!
Be, doncs de tot això, ens hem quedat amb el que ho farem tots plegats... la resta... ni punyetero caso!!!

A les 6:45 ens trobem a Castell d'Aro, carreguem bicis al remolc d'en Manel i ja ens posem direcció a Roses. En el trajecte ens expliquem batalletes de les nostres, i penúries també...
en Nava sembla ser que està "encarcarat" de cervicals i te una contractura lleu... que tampoc està pa palmar-la!!!
Jo pateixo seqüeles de la darrera caiguda del dijous i encara tinc la ma esquerra botida pel cop que em vaig donar, la resta,... cama i hombro, sembla ser que ja estan a 90% de rendiment. Si la ma aguanta, la resta sembla que també podrà aguantar.

Arribem a Roses d'hora... recollim dorsal (grup 24) i anem a vestir-nos per l'ocasió. En aquestes que saludo en Quique, Jordi i Pere que corren també en grup i mes tard també saludo l'Albert, tota una mostra de coratge i superació personal,... amb la seva nova 29 adaptada.

Un total de 53 grups ens posem a  pedalar a les 9:07 amb sortida neutralitzada per tot el passeig marítim (Nava deixant empremta!!! i al grup capdavanter per sortir al video... fent "escoleta"!!!) i més enllà... ja començem a pujar per asfalt i pista, direcció al parc eòlic de Roses.




Un cop a dalt, ara toca baixar,... primer corriol trenca-mans (a mi m'anirà de conya!!!, jejeje) molt trencat de rocs sueltos i amb fort desnivell, fins Cala Montjoi. Un cop a baix de tot, a vora tocar mar, ja tornem a enfilar cap amunt... més pista, Puig d'en Manyana i tornem a baixar per corriol trencadís de rocs fins Cadaqués. Fem una mica de visita pel poble, i el travessem tot, fins passar pel Càmping Cadaques i agafar carretera en direcció El Far de Creus.

En un trencant, deixem l'asfalt per agafar pista, on envoltat per un paratge com si d'alta muntanya es tractés, anem enfilant muntanya amunt per pista fins el Coll de sa Devesa, més de 47 Km i primer avituallament. Hora de parar i recuperar forces!!!
Fins aquí, molta pista i asfalt, corriols de baixada molt trencats i la part que menys m'ha agradat. Tot i així portem un desgast força considerable... ho acabarem pagant!!!



Uns minuts desprès en tornem a posar en marxa, uns pocs metres de pista i ja enfilem un corriol de pocs metres de pujada, que s'ha de fer a peu amb la bici a l'espatlla. S'ho val la pena, doncs ara venen uns kms de corriol per gaudir de debò. Arribem a tocar Port de la Selva per tornar a enfilar-nos muntanya amunt i baixar un altre corriol ple de rocs, ara si fins el poble de Port de la Selva. Fem uns km d'asfalt tot pujant a la Selva de Mar, on hi ha un control de pas i avituallament d'aigua.
Ara toca el darrer plat fort de muntanya, pistero, però llarg i amb molt desnivell+. Aquí comencem a flaquejar de forces,... Tot i així, jo pujo amb en Manel tot davant, i en Pipo fa costat a en Nava que sembla ser que va més tocat. Al Puig d'en Grau, ens posem altre cop tots quatre a pedalar junts i jo sento com les rampes van a més i més... així que si no em dosifico, acabaré petant i es tracta d'acabar sencer.
Segueixen les rampes, primer als dits del peu dret i més tard als quàdriceps de les dues cames, la resta de la cursa s'ha convertit en un calvari, en el que només desitjava plegar, però els companys (com ajuda fer aquestes curses amb bona companyia!!!) ens hem empés l'un al 'altre i seguim tots quatre fins al final. Tot i anar planxats, anem fent darrers piques, jejeje, quina colla!!!.


Tornem a ser al Parc Eòlic de Roses. Baixem pista... llarga, llarga que hem fet de bona hora de pujada, agafem uns km d'asfalt, quan tenim Roses a Tocar, això sembla que s'acaba!!!
A estat un miratge, doncs quan fem de baixada per asfalt i ja ens veiem a Roses, ens fan pujar per un camí-corriol fins el Dolmen de la Creu d'en Cobertella i Cau de la Guilla... que ens ha acabat de trinxar a tots, fins i tot al més valent de nosaltres. En Nava i Jo més cascats que en Manel i en Pipo, ja que aquesta no ens la esperàvem, nois!!!

Ara si, darrers metres d'asfalt de baixada per la urbanització i recta final a META!!!.
Posició per equips 12ena de 53, estem satisfets, s'ens veu a la cara, vist el que hem patit per gaudir d'aquesta sortida.
El petit... també vol sortir a la foto!!!

5:27Hr (el temps del meu gps) parant en prou feines 5min en l'avituallament del km47.
Track Garmin
Track Wikiloc
Classificació

Samarreta + bossa per sabates de regal.
Botifarra amb pinxo i bacó + pa amb tomàquet, que ha entrat de muerte!!!
Dutxa per refrescar-nos i 1horeta de camí de tornada, amb bones sensacions, bona companyia, preparats per tornar-hi a la propera que poguem coincidir.



Salut!!!


dimecres, 25 d’abril del 2012

Preparat per el Marató del Cap de Creus

Em sento preparat per afrontar-lo amb condicions per, tot i patir, acabar-lo amb condicions.
Així, per obrir boca, el Dimarts quedo per pedalar amb en Quique... farem una tirada llarga, però cap on anirem???

A les 9:45 ens trobem a Fontajau i amb la pluja dels darrers dies, anem a lo segur, pista i muntanya de les Gavarres.
Pugem per St.Daniel, Font d'en Fita i pista a l'esplanada. En Quique tindrà un d'aquells dies per tornar a patir, doncs tot i tenir reparada la bici des de la darrera sortida, entre tant de canvi no ha canviat el plat petit, i fot uns espatecs que n'hi ha per trencar la cadena... així que sense plat petit!!!
Li faré suport i jo tampoc el posaré... i tampoc posaré el pinyó 36, jejeje.

Seguim la pista a la dreta baixa/puja i direcció a Bicentury fent la línia de la llum al costat del cementiri. Pugem en direcció a Palol d'Onyar i quan som al Castell de Palol... "pssssss" roda punxada del darrera. Se m'ha fet malbé la lona del pneumàtic i tot i dur líquid, em toca posar càmara.
Seguim per camins... Quart, Llambilles i a les pomeres agafem un camí-corriol que puja... i pista a St.Cristòfol del Bosc. Ens aturem a menjar una mica i baixem un corriol que coneix en Quique d'una cursa que va fer, fins "Casanova d'en Frigola" on tornem a pujar fins retrobar-nos amb la mateixa pista que pugem fins el Puig d'en Carreres, travessem la carretera de St.Pellaia i amunt al Puig dels Cristians. Seguim la pista i anem a localitzar un altre corriol, que no trobem però que el tenim a tocar. Seguim la pista direcció a la urbanització "Serramala" i sense arribar-hi anem fins els Metges passant per Can Castelló de Dalt, on la roda del darrera d'en Quique per aire i s'ha de posar càmara.
Ens hem despistat en algun trencant i arribem a Els Metges tot fent una trialera de baixada i pugem pel mig un camp i darrers metres de pista per entrar per darrera l'ermita, per les escales.


Ens aturem per recuperar, menjar un altre cop... tenen tancat el restaurant i només podem menjar les barretes que portem. Fem unes afotos, i en aquestes que la roda del darrera d'en Quique torna a estar baixa d'aire. Però si hem mirat si tenia algo clavat??? serà que la càmara no estava en condicions???
En Quique en porta una altre de recanvi,... una càmara transparent "xinessa" que no ha durat ni el temps d'inflar-la... collons!!! i ara???
Porta parxes però sense cola... i intento de fer una reparació amb el que disposem... així que localitzar el petit furadet, ben lijat i netejat, parxe i amb cura la poso mig inflada al pneumàtic, acabem d'inflar-la i... oli en en un llum!!! Ja podem seguir pedalant. Ara, això si, no temptem a la sort i anem de tornada que també veiem com els núvols ens amenacen amb una cortina de pluja i no sigui que ens enganxi!!!

Tornem per pista, molta que hem fet d'anada i a la carretera de Sta.Pellaia anem a buscar els camins per la casa de l'assa (burro) i a Quart, el carrilet fins a Girona, entrant a la ciutat amb el preludi del ruixat que ens fa companyia fins a casa.

Finalment, 5Hr (entre reparacions i aturades), 70Km i 1500mts desnivell+.

Contents i satisfets de la Sortida, hem acabat sencers i pedalant, que és del que es tractava., ens ha quedat pendent de trobar el corriol, però ja l'anirem a fer un altre dia.
Ara em queden uns dies abans del gran repte del Diumenge, uns dies que faré alguna petita sortida, sense forçar, però que em serveixin per seguir l'estat que em trobo.

Marató del Cap de Creus


Salut!!!

diumenge, 22 d’abril del 2012

DUATLÓ a Torroella de Montgrí... BUFFF!!!!

Avui Diumenge, tal com tenia previst, m'he llevat a les 7 del matí per acostar-me fins a Torroella de Montgrí, per fer la duCATlo (nom original per anomenar una Duatló).
Ja de bona hora arribo al lloc i la organització ho està acabant d'enllestir per tindre-ho tot a punt... gent collonuda, tot molt bé. Recullo el dorsal (13) i ja aparco la burra a la zona de transició. Em vesteixo per l'ocasió amb l'uniforme de l'escoleta (avui toca primer BTT) i preparo la roba i sabatilles per fer el canvi, col·loco dorsals i preparo les eines. Sense gaire temps per perdre, dono una petita volta per escalfar cames i fer "el pipí de rigor", jejeje... i cap a la graella de sortida.
Sembla ser que no serem gaires en la Duatló (aprox.70-80), però com hi ha cursa (mitja marató muntanya) i marxa a peu... deu ni do la gent que hi veig, no conec a ningú!!! sento que diuen que hi ha autèntics PRO's, o sigui, que no serà per falta de nivell... ja n'estic acostumat a aquestes curses "populars".

Sortida força puntual.. 09:04:05 amb BTT i sortida neutralitzada pel bell mig del poble i ja enfilem per pista tota vora del Castell de Montgrí i fins la urb. La Torre Vella. Vaig molt ben situat (entre els 20 primers), però hi ha cosa que no m'està agradant,... em foten malt les cames només de començar a pedalar.
Tot i així, segueixo el ritme que puc aguantar... Puig de la Reina i ja agafem el camí de les Dunes... mai més ben dit... fals planer, pujades i baixades per camins que et vas trobant de tant en tant amb dos pams de sorra i has de vigilar a no fotre't un castanyot... tot i així, anem molt depressa!!! Som un grupet de 8/10 que estem a roda.
Un cop deixem la sorra, comença el pedregam!!! Estem a la muntanya del Montgrí, i és el que hi ha. Hem fet una pujada molt, molt forta, amb molt pedregam ... TOTA A PEU!!!
Seguim a molt bon ritme, els de davant no afluixen i els de darrera apretan... o sigui que no em puc distreure, que quan menys te l'esperes ja els sens l'al·lè al clatell tot demanant pas... Augmento el ritme, però em sento molt tocat de lumbars (o ronyons), no se però aquest pedregam m'està deixant balda't!!!
Faig algun estirament, i segueixo veient el grupet tot davant meu. Els recupero el terreny perdut i em poso a pedalar amb alguns d'ells, intercanviem avançaments i tot pedalant junts, un em comenta que això ja baixa i planeja... Com??? si encara falten més de 10Km???
Res, doncs a pedalar fort... res de guardar per desprès... alhora de còrrer ja ens ho trobarem!!!
Pujo de ritme i a planejar i baixar pista a tota llet!!!. Tornem a passar per la urb. Torre Vella i seguim baixant per la pista que hem fet abans de pujada. Trenquem en un corriol per anar a buscar el Ter, tot fent corriols i camins de bon fer. Reseguim pel costat del riu, on veig un parell de bikers que em proposo d'atrapar i avançar... m'ha costat, però he quedat totalment satisfet al poguer-ho fer.
Finalment, entrada al recinte de la transició, on no hi veig pas gaires bicis aparcades (15/20)... o sigui que doblement content per la feina com la he fet.

Les meves dades... 27'36Km, 1:21:34Hr i 419mts desnivell+. Ruta Garmin


En la transició he perdut molt de temps, es la meva segona Duatló que faig i no en tinc traça. He tardat uns 5min. Començo a còrrer a les 10:29:13... No es lo meu, és dur això de còrrer, però una Duatlò es tracta de bici i còrrer... i ara es el que toca. Al meu ritme, poc a poc i el que pugui que passi!!!
Els primers metres per asfalt, però de seguit ens posem a pujar per pista, direcció al castell. Fem uns corriols de pujada i agafem la pista fins la urb. Torre Vella, i d'aquí a pujar al Castell pel corriol més llarg, amb molta pedra i fent molts metres de desnivell caminant (impossible còrrer de pujada amb aquest pedregam i rocs). Puja i baixa, baixa i puja... mans a les cames per ajudar a pujar i bessons carregats a més no puguer... M'han avançat uns 5 o 6 corredors, però jo segueixo amb les meves penúries... a pujar i callar!!!


Un cop coronat el Castell (portem més de 7Km)... Ja esta fet això... tot és baixada, Vinga Nois!!!
Quins ànims, així és un plaer fer curses!!!
Baixada, be... si que és baixada, però amb uns rocs que s'ha de vigilar a no prendre mal, relliscar o torçar-te el tormell...
Ens han fotut uns voleios per baix de l'esplanada del Castell, que quan veia un repetjó, em cagaba amb tot... Però si em d'anar per acabar, que els 10Km, ja els porto al meu gps!!!
Doncs si, però seguix pujat i baixant... i això no te pinta d'acabar-se.
Finalment ja veig que ens acostem al poble, i tinc contacte amb l'asfalt... darrers metres i ànims per part del públic a l'arribada a meta. FANTASTIC!!!


Les meves dades... 11'50Km, 1:25:21HR i 476mts desnivell+. Ruta Garmin




L'ambient molt maco, ara toca menjar (bocata de pernil o formatge) i beure (cervessa o Coca-Cola), comentar amb algun company la travessia i recuperar les forces.

He anat a demanar les dades de la meva posició... 24è de la Duatlò.
Classificació

2:52:20 Temps Total
--------------------------
1:21:34 BTT
1:25:21 Còrrer
0:05:25 Transició


Salut!!!



divendres, 20 d’abril del 2012

Entre ruixat i ruixat...

Aquesta setmana, entre predicció, meteocat i ruixat, he pogut sortir sense mullar-me, que era del que es tractava.

El Dilluns no vaig poder sortir, la feina no la vaig poder "aparcar", aquesta d'avui no pot esperar!!!. De fet, tampoc tenia previst sortir, i m'anirà be reposar desprès de sortir els dos dies anteriors.

Ja el Dimarts, a 2de12 del migdia, abans no s'espatlli el dia, vaig per St.Daniel i els seus voltants, sense anar massa lluny, això si... vaig a fer un "tremendu" trencacames, tot un neteja-toxines!!!

Només d'arribar a St.Daniel, pujada a Torre Gironella, corriol de baixada i pujada al cim del turó "El Calvari" per baixar pel corriol de la Font de les Curculles, Font d'en Fita, i primera pista a la dreta de Can Sirvent. Pas elevat de la variant i camí de pujada fins l'esplanada, on em fa falta posar el 36 darrera, tot i que avui l'he pujat amb el 32 davant... anem millorant!!!
Baixada per pista "nova" a la Font dels Lleons i pujo pel camí de la dreta que passa per sota la variant i baixo fins Can Tomàs. Agafo la pista a la dreta, "Camí d'Els Àngels" i ho faig pel corriol d'apeu a els Àngels, travessant per sota de la variant pel "tubo" i pujada pedregosa... on m'he distret amb un caminaire que baixava a peu (serveix d'excusa, no?), i m'he fotut una "gardela" d'aquelles tontes de pujada, sense concequències més que un "set" al maillot llarg i una petita esgarrapada.
Un cop a la pista del Radar, pujo fins el petit turó del davant per fer el corriol de baixada del salt... segueixo la pista fins l'alçada del radar i trialera de la dreta per fer el camí fins la Font del Ferro. Faig un tram d'asfalt fins St.Daniel i pujo a Montjuïc per darrera, a les pistes de trànsit, 300 mts d'asfalt i ja baixo pel corriol de "La terrera".
Torno ser al costat de la Font del Ferro. Pujo la pista de St.Miquel, però a la primera "paella" agafo el camí de l'esquerra que segueix pujant, passo per sota de la variant, ziga-zaga fins trobar la pista "del mur"... i amunt!!! corriol a l'esquerra fins la pujada de les pedres, on baixo un altre cop a trobar-me amb la pista de St.Miquel i ja no la deixo fins fer el cim al Castell de St.Miquel.
Sense aturar-me, baixo pel corriol tècnic de darrera el castell i segueixo baixant fins trobar el corriol que em porta a la pista de "La pujada de la mort"... avui la faré de baixada!!! però pel corriol del "recte" a la línia de Alta Tensió.
Un cop a baix, torno travessar la variant direcció a Montjuïc i baixo pel corriol (ara ja es un camí amb molts de nombres per convertir-se en pista) que baixa al Pont Major, passant per la Sorrera. D'aquí ja només tram d'asfalt fins caseta.

Finalment, 2Hr, 28'7Km i un desnivell+ de 950mts. Ruta Garmin


Dimecres, desprès d'una nit de pluja i un matí amenaçant, sembla que el dia es va aclarint.
Les nocturnes... res de res, no n'hem tornat a fer des de ja fa mes d'un mes, amés ja m'estic tornant a acostumar a sortir sol, quan em va bé i puc, em poso el vestit de bttero... i a pedalar!!!

Avui la feina no pot esperar, així que no es fins 2quarts de 7 que puc anar a pedalar.
Així que torno a anar per St.Daniel, Font d'en Fita, Font dels Lleons i segueixo la pista per pujar per Can Ferriol i fer una mica de volta per anar fins la pista del "Mirador" per continuar pujant fins la torre d'alta tensió. Segueixo pista fins Can Pol i baixo per la pista de les Dones fins l'enllaç amb la pista de dalt del camí de les dones, per agafar una altre pista fins Can Mascort.
Agafo pista de baixada i corriol fins el pla de Can Moreto. Camí-Pista de la Vall Preona i pujada pel corriol a la carretera de Els Àngels. Corriol d'apeu i "La Casa de les Figues". Pujo el turó del davant, per les torres de llum i fins "els bancs". D'aquí, ja no faig mes voltes i segueixo aquesta pista per Puig Estela, Ca la Ferriola i St.Miquel.
Torno a fer el corriol tècnic del darrera del castell i baixo a trobar el camí de les pedres, per tornar a pujar a l'esplanada de St.Miquel, d'on ja baixo pel corriol del costat de la pista i entre pista i corriols d'apeu... avall  que fa baixada!!!
Però tot baixant per la pista, decideixo fer algun petit desnivell més... així que abans de la variant, trencant de la dreta per reseguir la variant i fins Montjuïc per baixar per camí de la Sorrera al Pont Major.

Finalment, 1:50Hr, 31Km i un desnivell+ de 745mts. Ruta Garmin


Avui Divendres he sortit amb en Quique, que tot i haver fet una revisió més que severa a la seva Santacruz... per manca de peces ha sortit amb el plat mitjà sense canviar-lo i sense poder-lo utilitzar, i amb el pneumàtic de darrera perdent aire cada 2x3.
Sense embolicar-nos massa, hem pres direcció St.Daniel, pujada pel camí de les Dones, els bancs i corriol de baixada a la Casa de les Figues, on agafem corriols del camí d'apeu a Els Àngels i camins-pistes per la vassant dreta de la carretera (pujant). Arribem a la pista de Montnegre, fent el darrer corriol de pujada, i tornem a inflar la roda del darrera d'en Quique.
Seguim la pista direcció Montnegre i fem el corriol de baixada a Can Marcó del Clot, un corriol per gaudir, d'aquells macos macos, ràpid... i tornem a posar pressió a la roda.
Seguim pel camí fins la Vall Preona i fem un tram de l'Open de Quart, a l'inversa. Corriolem de pujada,   tot força moll i perdent tracció tot sovint, lliscant per les pedres i lloses de pissarra. Tot i així el fem tot de pujada, fent un parell de peus i salvant tots els demés obstacles. Dalt del corriol, a la torre de llum, seguim per la pista fins fer el corriol de baixada al Celrè... es fa molt bé i sembla que està sent força transitat, doncs el veig molt net i trepitjat.
Travessem el Celrè a peu, hi ha una mica d'aigua i molta pedra per fer-lo al cim de la bici... i pugem per la pista direcció Can Mascort, per pujar fins el dipòsit i anar a baixar els "tobogans" que tant ens agraden de fer.
D'aquí ja anem per plegar, la roda sembla que perd cada cop més i també ja portem una bona sortida, les bicis estan una mica enfangades, així que passem per la benzinera de La Creueta i així la podem netejar una mica.





Finalment, 2:50Hr, 34Km i un desnivell+ de 750mts.



Per aquest Finde... m'he apuntat a la Duatló de Mongrí...





Salut!!!

diumenge, 15 d’abril del 2012

Una Duatló Personal

Avui Diumenge, desprès de parlar amb la Rosa i convèncere-la, hem anat a Girona a fer la Cursa d'Esports Parra (10Km circuit urbà).


No ho teníem gaire clar entre setmana,... la previsió del temps no hi ajudava gaire. Ahir Dissabte em va trucar en Quim i ell ja hi està apuntat, nosaltres, si no plou, hi anirem també, en hi veurem!!!
A les 8:15 ens llevem, sense presa, esmorzar lleuger, ens preparem i agafem la moto i cap a Girona. Aparquem en un plis-plas!!! a la plaça del Lleó... avantatges d'anar amb moto.
Anem a fer la inscripció, ens donen la samarreta i el dorsal, en aquestes que ens trobem amb en Quim, a veure com va aquesta cursa!!! Anem a recollir el Xip, també (tot a estat molt ràpid i molt ben preparat per la organització.
Una Gentada!!! Però d'on surt tanta Gent!!! més de 1300 participants!!!
Una mica de merder al començament, però res sense solució, així que tret de sortida a les 10 del matí i... A Còrrer!!!
No he vist més en Quim ni la Rosa... "cada loco con su tema", cadascú a la seva guerra!!!



El recorregut ha estat molt planer, tot per asfalt i sense gaire a comentar, només, que com sempre, els primers quilòmetres són els que s'em fan més feixucs, però a mida que passen els Km. ja em vaig conscienciant amb què he vingut a fer i per què ho he vingut a fer.
Com sempre, també, em casca molt com em va avançant la gent... i es que "uno tampoco està tan mal!!!", per veure com la gent amb uns esbufecs que va fotent et va seguint el ritme i t'avança poc a poc... poc a poc. Paciència i jo a lo meu!!!

A l'arribada, l'últim Km., com sempre, "mariquilla" l'últim... I ja veus com tothom crema els darrers cartutxos que els queda, i jo, com no... com tots a fer el darrer sprint!!!

Finalment, 46min... ha estat dins les meves previsions de baixar per sota de 5min/Km,... no he donat més!!!   posició... 436 de 1041
Classificacions


Espero uns minuts, tot fent estiraments, a la Rosa... 59:50, per sota de 1 Hora, tot i haver-ho passat malament al Km 7, no està gens malament!!!

Arribada ordenada, sense col·lapse de gent. Entrega del Xip i recollida d'obsequi i beguda per tothom. Tot molt i molt bé. Felicitar a la Organització!!!


Arribem a casa i la Rosa ja la veus enganxada a la màquina per fer estiraments... jejeje.
Com jo estic "fresc" i no estic prou "axonat"... per estirar cames, decideixo agafar la bici i fer un puja/baixa a St.Miquel, "masoca" que és un!!!
Sense intenció de fer gran cosa, a bon ritme i sense perdre gaire el temps, doncs hi ha uns núvols que amenacen pluja, pujo depressa per la pista de St.Daniel, Can Lliure i segueixo per la pista fins dalt de tot el castell. Sense parar a recuperar, ja recuperaré al baixar, giro cua i cap avall pels corriols d'apeu i pista,... a gaudir una mica de la baixada!!!.

Finalment, Puja(37min)/Baixa(20min) per sota d'una Hr., 18Km i un desnivell+ de 350mts.

Ara ja estic "cuit" de cames... una bona dutxa i un bon dinar, per recuperar.!!!



Salut!!!

dissabte, 14 d’abril del 2012

Engrescat per Els Àngels

Avui alguns companys feien la Sortida dels 100Km de les Gavarres (és tot el dia), els del Club Escoleta surten a les 2 del migdia (em va millor sortir pel matí), altres no poden avui, i d'altres ja fa temps que no en se res d'ells...¿?
Ah!!! i en Joan que a mig matí m'ha enviat un correu per combinar una sortida... però jo ja estava pedalant. Un altre dia serà, que hi farem?

La primera intenció no era sortir massa estona ni fer massa desnivell,... però com fa tres dies que no pedalo i em conec, res del pensat serà el resultat final, segur!!!
Com no he quedat amb ningú, no tinc pressa per llevar-me, esmorzar molt suau (iogurt + barreta) i a les 9:45 m'hi poso sense ruta, però amb rumb marcat cap a Els Àngels. Pujo per St.Daniel, Font d'en Fita, Font del Ferro i l'itinerari 1... pujada pel mirador (pujada cabrona!!!), s'em resisteix i perdo la tracció, peu a terra i Sant Tornem-Hi!!!
A la torre d'alta tensió, pujo fins els bancs i baixo pel camí d'apeu a la Casa de les Figues. Segueixo fent el camí-corriols d'apeu per la vessant dreta de la carretera... pista de Montnegre, travesso la carretera i segueixo cap amunt, on vaig a fer una prospecció del turó de la dreta de Els Àngels, hi veig una pista que puja, es converteix en corriol i arriba a un ballat. Pujo tota vora del ballat, un tros es pot fer damunt la bici, però desprès ja no. Dalt del turó, hi trobo els fonaments d'un antic dipòsit d'aigua pels bombers... Baixo el turó i acabo de pujar a Els Àngels. 5min de reposar i cap avall,... segueixo sense ruta en ment, a veure cap on m'engresco!!!
Baixo pel camí d'apeu, i quan soc al corriol llarg de pedres em be al cap la Font de l'Alau.
Així que quan arribo a la carretera, pista cap avall... direcció Font de l'Alau i Celrà. No hi he baixat mai, a veure que m'hi trobo. De moment baixa poquet i planeja una estona, on hi trobo bassals força plens d'agua i una mica de fang. Desprès de planejar... baixa, i baixa, però baixa molt!!! Em ve al cap que pujar per aquí te que ser La Ostia!!! Molt pedregam i una pendent més que considerable. S'acaba la pista i a la dreta comença un corriol collonut. No es totalment ciclable, però s'hi val la pena de fer-lo. M'ha agradat molt. Es força llarg, en mig de natura totalment verge, tret del corriol... acollonant!!!
Arribo a la Font, faig una paradeta per beure una mica, fer una "afoto"

 

i segueixo el corriol fins trobar-me amb la pista que ve de Celrà.

Opcions... 1 Celrà i cap a Casa, 2 amunt, amunt fins, suposo, Els Àngels i seguir l'aventura.
Cap amunt per pista que puja i puja, segueix pujant i tinc a tocar Els Àngels. No hi acabo de pujar, sinó que torno a fer el camí d'apeu de les pedres i segueixo baixant pel camí d'apeu. En aquestes que em torna la inspiració... així que tombo a l'esquerra, i baixo per pista a la Vall Preona, per tornar a pujar corriol+pista fins Can Mascort i anar a baixar els "tobogans", mes que tot per millorar una mica la tècnica i agafar confiança... I una merd*!!! hi vaig per que és el que m'agrada!!!
Val la pena la pujada, per gaudir de la baixada.

A Bicentury, torno a pujar per la pista de la torre de llum, pujo i pujo fins Can Nardis, on m'aturo una estona, ja porto 3Hores i 1200 de desnivell. Potser que vagi per plegar, la feina ja està feta, així que pista cap avall, avall... Font d'en Fita, St.Daniel i Sarrià.

N'he quedat sorprès de la ruta com ha sortit... collonuda!!!

Finalment, 3:20Hr, 43Km, i un desnivell+ de 1250mts



Salut!!!

dimecres, 11 d’abril del 2012

Track 9a Cursa St.Jordi Desvalls

Avui Dimecres, amb en Quique, ens hem decidir a anar fins St.Jordi Desvalls per fer el track de la Cursa del passat Diumenge. Com no és un track amb gaire desnivell, hi anem amb bici, així que a les 9:45 en Quique surt de casa seva i a les 10:00 ja sortim plegats de casa meva. Tros d'asfalt fins la cimentera de St.Julià de Ramis i ja agafem el camí-pista passant per Medinyà, Cervià de Ter i St.Jordi Desvalls.
Comencem pel pavelló, estalviant-nos la visita turística pel bell mig del poble, així que amunt i asfalt fins les Closes i ja comencem el tema interessant... Corriols!!! Com ens agraden!!! els primers que fem, nets, ràpids, xulus, guaaaaauuuuuu!!!
Passem pel Mas Genís, St.Mateu, la Cavorca i arribem al poble de Gaüses. Hem trobat una mica de fang, no massa però si per emmerdar rodes, cadena i canvi... això comença a grinyolar una mica.
De Gaüses a Colomers seguim fent corriols, camins i pistes en mig d'uns paratges preciosos, a trossos sense gaire vegetació i d'altres pel bell mig del bosc. A Colomers travessem el Ter per un pont de fusta i desprès de "trobar" el corriol amagat per branques posades intencionadament, fem parada per mejar la barreta, beure i recuperar una mica les forces.
Un cop recuperats, seguim el corriol i ens despistem en un parell d'ocasions, hi ha entrades amagades... sembla ser que a algú no l'hi agrada massa que ens passegem pel mig d'aquests boscos.
Al parar he aturat el gps i ara m'enrecordo... o sigui que falta un trosset de la ruta, que hi farem, ens fem grans i perdem de mica en mica la memòria!!!

Un cop fets els corriols, seguim pista fins St.Romans i pista ràpida de baixada amb ziga-zaga... la Mitjana i Foixà,... pugem a Puig d'en Brugada i tot fent "esses" seguint la línia d'alta tensió,... corriol amunt, pista avall, pista amunt, corriol avall... som a tocar Flaçà, per on travessem les vies del tren pel pas soterrani, a Sobrànigues travessem el Ter... tot seguit una riera plena d'aigua, be... amb força aigua, que al travessar ens hi quedem atrapats al mig i caminem per un pam d'aigua. Xops de peus, però avui no ens molesta gaire, la temperatura es bona.

Ja ens trobem a St.Jordi Desvalls, en lloc d'anar per acabar la ruta, com el tros que falta ja l'hem fet al començar, anem ja de tornada direcció Cervià de Ter, reseguim tot el ter per una pista d'uns 3km amb grava, molta grava... en llocs que ens "xucla" i s'ens fa molt difícil de pedalar.
Arribem a Cervià, i pel mateix camí de l'anada, ara el farem de tornada, Medinyà, St.Julià de Ramis i Sarrià.
Els fem un "rentat de cara" a les bicis... manguerasso!!! i com noves, o quasi be. Tot net i preparades per la propera (a falta d'engreixar), en Quique s'envà cap a casa seva, no sense abans parlar-ne de quina en podem fer pel Divendres... No perdem pistonada!!! jejeje.

Finalment, 4:25Hr, 65'71Km i un desnivell+ de 875mts.   Ruta Garmin



La impressió de la ruta... m'hagués agradat de fer-la en la Cursa, una ruta molt ciclable, ràpida i no gaire exigent físicament... a l'abast de tothom. De ben segur que pel proper any ja m'en guardaré la data per intentar de no faltar-hi.


Salut!!!

dimarts, 10 d’abril del 2012

El camí més curt... la línia recta

Setmana Santa, tot i els dies de festa que hem tingut, no en puc dir que n'hagi tret un bon profit. Uns dies al càmping i d'altres a casa. Les sortides amb BTT que vaig fer,... poques i en solitari, curtes però intenses, per la zona de Sarrià i St.Miquel,... sense gaire res important per comentar.
Dimarts, 1Hr, 12Km i desnivell+ de 325mts.
Dijous, 1:50Hr, 27'5Km i desnivell+ de 725mts.
Dissabte, 3Hr, 44Km i desnivell+ de 1150mts.


Avui, Dimarts, fa dos dies que no pedalo i tinc ganes de fer una altre sortida curta, 2Hr, no disposo de més temps.
Així que traço línia recta de Sarrià a St.Miquel i al Pont Major ja pujo per la sorrera a Montjuïc, travesso la variant i enfilo la "Pujada de la Mort" (es per morir-se!!!, quin collons de pujada!!!). He intentat aguantar tot el possible amb el plat 32, però hi ha una rampa que no hi ha guevus!!! al menys el meus no han estat capaços d'aguantar, i he tirat de plat 22 amb pinyò 36/34. Desprès de la rampa més forta, planeja una mica amb algun repetjó i un cop a la falda de St.Miquel, com em queden forces per atacar el cim, agafo la pujada pel camí de les pedres, per acabar de rematar la pujada. Content, satisfet, tota la pujada sense parar, però acabo rebentat, necessito recuperar!!!.

Faig parada al castell i veig que el dia es va tapant. Sembla ser que fins i tot pot ploure. Recupero forces i baixo el corriol llarg paral·lel a la pista, i segueixo aquesta pujant a Cala Ferriola i Puig Estela, tot fent algun corriol i camí per evitar una mica de pista, fins la Casa de les Figues. Pujo pel camí d'apeu fins els Bancs i segueixo fins Puig Estela per "investigar" un corriol que fa temps el vaig trobar tapat. Ara està obert i segueix força tall més, però i ha un desnivell que s'ha de fer amb la bici a l'espatlla. Desprès, un corriol i un altre fins que vaig a petar a la pista del camí dels presoners.
Sembla que ja plou, i amés es fa tard, així que decideixo baixar pel camí de Puig Estela i el corriol de la pista del radar. Pujo un petit turó i ja faig el darrer tram d'aquest corriol d'apeu del camí dels Àngels, passant per sota de la variant pel "tubo" i ja soc a St.Daniel.
Aquest darrer corriol, fa molt de temps que dic que l'he de fer de pujada... com sembla ser que per avui no n'he tingut prou,... apa, que no sigui dit!!!
Mitja volta i ja pujo el primer tram, on la dificultat està en el pedregam i un repetjó que s'ha d'agafar amb velocitat per pujar-lo. Bé!!! segueixo i passo per sota de la variant pel "tubo". Ara be la zona amb més pedres, i una mica més tècnica que dura, però es fa bé. Un altre repetjó, per l'esquerra... Bé!!! Segueixo pel pedregam i amb el darrer repetjó. Vinga que ja està fet això!!!
Al fer-lo de baixada sembla més del que és, ara, també s'ha de dir que fa uns mesos estava pitjor, ara està molt més ciclable que abans.
Ja tinc quasi be la feina feta... així que corriol de baixada pel radar, Font del Ferro i cap a casa!!!

Finalment, 2Hr, 25Km i un desnivell+ de 800mts.

Salut!!!

diumenge, 1 d’abril del 2012

Torno a tenir la Canyon Lux MR a ple rendiment


Dissabte, amb un cansament del dia anterior (vaig muntar la paradeta al càmping), cames, lumbars, ciàtica i esquena... tot més carregat que ni haver fet 200km amb BTT,...
doncs tot i així que se m'acud,... ja que em queda feina i tinc de tornar-hi per deixar-ho tot llest per la temporada, jo me n'hi en vaig amb bici des de casa i la resta de la fàmili hi anirà amb el cotxe carregat amb les eines i amb ganes de treballar, també.

A les 8:15 em poso a pedalar, ja em la "pata negra"... finalment reparada!!!
Asfalt fins St.Daniel i ja pujo per pista a l'esplanada, Can Nardis, Torre d'alta tensió i baixada a Bicentury. Segueixo pel darrer tram de l'Open de Quart, i de Palol a Quart per GR, Llambilles, St.Cristòfol del Bosc,  travesso la carretera de Sta.Pellaia, Puig de les Miloques, Urb.de les Gavarres direcció Els Metges fins el trencant direcció El Matxo Mort passant pel costat del Puig Gros i direcció Romanyà per Font Josepa.
Un cop a Romanyà... corriols de baixada fins la Font Picant, pista i més corriols de la darrera cursa del Pollastre i a Sta.Cristina d'Aro, carrilet fins Castell d'Aro.

M'he trobat bé físicament, tot i que les lumbars m'han fet patir més del compte.
He anat fent "estiraments" per descarregar l'esquena i les lumbars, en alguns moments les cervicals esq. les tenia ben "agarrotades",... però tret d'aquests mals moments passats, he pogut anar fent a bon ritme.

El dia, es-pec-ta-cu-lar. Bona temperatura i un bon solet de mig matí.
He trobat poca gent pel camí, m'ha estranyat en un dia com aquest.

Finalment, 2:51Hr, 50'7Km i un desnivell+ de 1000mts.


Diumenge, diada del ram, o sigui que aviat a casa.
Farem una pujada/baixada a St.Miquel, amb la Rosa, tot sigui per estirar cames (Jo) i agafar força i confiança (la Rosa).
A les 9:10 anem fins St.Daniel, Font del Ferro i pujada per la pista a St.Miquel. Avui, a la Rosa, l'hi costa pujar més que el passat diumenge,... igual l'hi falta el "puntasso" de sortir de marxa a la nit!!! Pel proper dia, l'hi preparo un parell de gin-tònics la nit abans, jejeje.
No, que la culpa ha estat del canvi, que no entrava "la primera" i m'ha tocat ajustar el canvi... quina feinada!!!
Tot i costar pujar, s'ha portat molt be, s'ha queixat una mica, però tot bé. La darrera pujada se l'hi ha entravessat una mica i la falta de forces l'hi han fet perdre tracció, però res, l'ajudo a tornar a agafar-la i cap amunt!!!
Un cop coronat el cim, avui hem pujat fins a dalt, al castell, hem fet una parada per recuperar, beure i cap avall, que fem just de temps!!! Ella ha baixat per pista i jo he alternat els corriols d'apeu... "El mono!!!" no m'he pogut aguantar!!!

Finalment, 1:50Hr, 18Km i un desnivell+ de 325mts.


Salut!!!