diumenge, 26 de febrer del 2012

St.Miquel diferent... Molt diferent!!!

Avui Diumenge, com que sembla que ja tenim la primavera a tocar, (quan menys ens ho pensem tindrem un altre canvi de temps d'aquests brutals... ja veureu, ja!!!) es tracta d'aprofitar la bona temperatura i sortir a pedalar, tot i que ahir vaig fer una sortida llarga, avui amb en Quim farem una sortida mitja... aprox. 2 horetes.
En principi teníem de fer una sortida en la que ell anés seguint una ruta amb GPS, però com encara està peix amb l'ús de les noves tecnologies, anem a lo segur, que ens podem trobar donant voltes dues hores pel mig del bosc perduts en qualsevol lloc.

Ja que anem per feina... proposo de fer una pujada a St.Miquel, però una mica/força diferent. Atacarem el cim per la vessant de Campdurà i Celrà. Així que a les 9:30 ens posem en direcció a Campdurà, per el corriol tota vora la carretera fins Can Barceló i aquí fem 500mts d'asfalt fins la pista de la Mina Victòria.
Només començar aquesta pista ja puja... però PUJA, PUJA... Oi Quim??? 500mts x 80desnivell, replà i baixem uns metres, per tornar a agafar alçada tot seguint la mateixa pista, 3Km de pista i ja portem 275desnivell. Anem direcció de pujada a St.Miquel i veig una nova pista oberta recentment, anem a provar-la!!! planeja i ens porta a una pista que baixa de St.Miquel a Celrà per Can Peric. agafem i seguim pujant direcció a St.Miquel i tornem a la pista que hem deixat abans, per anar direcció a la Mina Victòria, per la pista de dalt, als Miradors, on fem una aturada per gaudir de la vista que tenim des de aquest indret, i aprofitem per fer-la petar.
D'aquí, seguim aquesta pista baixant fins a Celrà. Una pista que està en unes condicions una mica fotudes, doncs hi ha un tram que està molt trencat i amb molta pendent, i si no es te una tècnica i seguretat suficient, pots llepar i prendre mal fàcilment. Un cop a la benzinera de Celrà, anem a Ca l'Arpa, Can Veray i pugem per la pista de Can Comei. Aquí a en Quim ja l'hi fallen una mica les cames, així que sense pressa, anem pujant que aquesta pista també pica!!! Paciència, mica en mica i anem fent!!!
Un cop a la pista que hem deixat abans per anar a la Mina Victòria, ja només ens queda arribar a dalt de tot de St.Miquel.
Feina i desnivell fet!!! Ara és quan un està feliç i satisfet per haver sortit a pedalar i no quedar-se al llit a fer el ronsu!!!

Sense aturar-nos massa, anem ja de baixada, pel corriol i pista directa a St.Daniel. Avui hi ha molta gent per aquests voltants, així que hem de anar amb compte i intentar de no molestar massa als caminaires, corredors i ciclistes... avui n'està farcit... sembla la Rambla!!!


Finalment, 2:40Hr, 27Km i un desnivell+ de 725mts.



Salut!!!

dissabte, 25 de febrer del 2012

St.Roc de la Barroca

Dissabte toca sortida llarga de BTT. Aquest no serà menys, així que a les 8:30 m'esperen en Martí, Simón i Pep Comas a la benzinera de Salt, per anar a St.Roc de la Barroca. Ja fa dies que els vaig proposar de fer-hi una sortida, i mira per on, avui hi hem anat.



Ens ho haurem de prendre amb una mica de calma, no apretem gaire al carrilet que ens espera un desnivell força considerable i no es tracta d'anar a patir, tenim temps, el dia és collonut, doncs gaudim i pedalem!!!

El tram de carrilet ha estat suau i curt, doncs a la sorrera de Vilanna

(aquí s'ens ha acoplat un gos)
hem agafat per darrera, per Constantins i fins en Casademont. Hem enfilat per la ermita de la Mare de Deu de Calders i amunt, amunt!!! Cal Paradís, Cal Ferriol i fins St.Climent d'Amer. El gos ens ha fet companyia fins aquí, en trobar un altre animal de la seva espècie... es veu que nosaltres no érem prou del seu tipus!!!
El xuxo s'ha portat com pocs ho farien. Hem passat una estona molt distreta amb la seva companyia.
Ep!!! qui diria que en Simon acaronés un Gos!!! Aquí en teniu una petita prova.

Seguim pujant... pista i algun corriol. Pasem pel costat de Puigdalí, Els Tres Rocs i arribem a Puig de Lena, on ens aturem una petita estona per fer quatre "afotos"



i baixem un corriol d'apeu... completament és un corriol per fer a peu i amb la bici a l'espatlla, fins una petita esplanada i on comença el tram pedregós que com molt be diu el seu nom... St.ROC de la BARROCA no ens pot dur a cap altre lloc més.
Jo porto un track baixat del Wikiloc i fa una volta diferent de la que en Martí i en Simon coneixen,... tot i així la fem per on ells saben i arribem a l'ermita de St.Roc, fent el darrer tram a peu, com és normal de fer-ho els mortals. Aquí si que fem la parada de rigor per fer una caixalada i gaudir de l'espectacular vista que ens regala aquest indret. Uns penya-segats acollonants!!! Preciós!!! Val la pena de pujar-hi.!!!

Per tornar, agafem el track que porto i el seguim... a l'inrevés, baixem per on el track puja. Uns 200 o 300 metres s'han de fer a peu, però desprès ve un caminet-corriol que és xulíssim!!! Es fa molt bé, hi ha pedres soltes,... be mes ben dit ROCS sueltos (el nom ho diu tot St.ROC de la BARROCA), i en Simon ha trencat la patilla del canvi. Menys mal que és un home previngut i en porta una de recanvi. Res que no tingui solució, em penjo el cartell de "manetes"... clau allen del 5 i cargol per aquí, canvi per allà... 10min i ja tornem a estar en marxa.
Seguim fent aquest corriol, m'ha agradat, net, ràpid, llarg... es pot fer tant de pujada com de baixada, així que la propera a fer-lo a l'invers. Arribem un altre cop a la petita esplanada i baixem pel camí de l'esquerra, deixant Puig de Lena a la nostra dreta. Seguim baixant i fem algun corriol fins St.Climent d'Amer.
Aquí prenem direcció pista a Les Serres, puja/baixa amb alguns repetjons "penyaterus" travessem la carretera per les busties i seguim pujant per pista fins St.Grau. Ja tenim el desnivell fet,... a baixar!!!
Pista i un corriol que en Martí m'ensenya de baixada,... com sap que els corriols no m'agraden a mi!!!... jejeje. Gas!!!
A la pista, un altre cop, anem fins la Font d'en Coromines per recarregar bidons i ja anem per plegar, portem unes 5 Horetes i un bon desnivell fet... la sortida ha estat força completa. Seguim fins St.Gregori, on ells han anat per la passera de Bescanó. Jo he travessat St.Gregori, carril bici fins Fontajau i cap a Sarrià, que ja tinc una gana!!!

Finalment, 5:45Hr, 64Km i un desnivell+ de 1225mts. (2500Kcal)
La companyia, que us he de dir que no sapigueu... sempre i en cadascuna de les sortides, és el millor d'aquesta afició.


Salut!!!

divendres, 24 de febrer del 2012

Dijous,... Nocturna???

Be, nocturna de fet cada dia és mes diurna que nocturna, així que es tracta d'allargar la sortida una mica i així podem fer mitja sortida, encara, de nit... negre nit com ahir, o la setmana vinent que no hi haurà lluna i serà de les nits més fosques.

Com ve sent de costum, Dijous a les 17:15, en Quim em passa a recollir a casa i com també ja es costum, ningú mes ens acompanya i no fa falta que anem a Fontajau. El dia, preciós!!! la temperatura, boníssima!!! no fa gens d'aire i es un dia d'aquells que ensumen a primavera... ACOLLONANT!!! després de les freds que hem passat, en una setmana pugem 20 graus de cop. Això no pot ser bo!!!

També va sent costum fer de "sherpa" i conduir la sortida, així que "preparasus"!!! bé... preparat, Quim!!!
Avui hem anat per St.Daniel i hem pujat la pista del Camí de les Dones... amb un marujeo que portem!!! semblem pitjor que les dones,... igual és aquest camí que ens "posa"!!! jejeje.
Hem anat amb màniga curta!!! al febrer a les 6 de la tarda, amb màniga curta!!! Quin collons de temps!!!
Dalt la pujada fem el petit corriol de pujada que enllaça amb la pista que va per sobre mateix i anem a buscar Can Mascort. Seguim per la pista de St.Mateu de Montnegre, baixem fins el Celre i pugem fins la torre d'alta tensió, per anar a fer el corriol de baixada a la pista de Can Moretó. Abans del corriol, en Quim punxa la roda i toca posar càmara. Al quedar-se sense líquid, el poc que hi porta ha quedat sec i no ha pogut tapar la punxa clavada. S'ha fet fosc, no de nit, però si ja es nota la manca de llum... així que per fer el corriol de baixada encenem els llums i a gaudir!!! Com em diu en Quim... ISARD!!! serà per que salto per les pedres tant de dia com de nit... jejeje.
Al camí de can Moretó, aquí ja fa fresca i ja anem amb màniga llarga. Tot seguint la riera i fins la casa dels gossos "Can Moretó" i corriol de pujada, pujada fins la pista de Montnegre-Els Àngels. Fem 1km de pista i corriol de baixada a l'esquerra i sense tocar asfalt fins la Casa de les Figues, pugem a els bancs i corriol de la pista del radar fins St.Daniel. Va sent hora de plegar... així que pinyó petit, plat gros i gas!!! per Pedret, Pont Major i Sarrià.

Finalment, 2:50Hr, 35Km i un desnivell+ de 775mts.

Una sortida de PRIMAVERA... que digui de PRIMERA!!!



Dimecres també vaig sortir, tard, doncs el dia va ser curt pel que tenia que fer, però val mes tard que no sortir!.
Vaig anar a St.Miquel, per exprimir-me una mica, no se si a això s'en diu fer sèries, però per a mi ha estat una sèrie... Sortida a tope!!!
Pujada a St.Miquel, per la pista mes curta de St.Daniel... 35min des de casa. Gens malament.!!!
Sense parar-me a dalt el castell, ja vaig de tornada... corriol trialer, pista per Cala Ferriola, Puig Estela... per fer una mica de desnivell de tornada.
Aquí agafo el corriol per anar a buscar l'altre corriol de la pista del Radar, turonet de pujada i corriol d'apeu per passar per sota de la variant pel "tubo", St.Daniel, Pont Major i Sarrià.

Finalment, 1:10Hr, 20'5Km, i un desnivell+ de 450mts.


Demà dissabte, un indret que tampoc he fet mai... St.Roc de la Barroca.



Salut!!!

dimarts, 21 de febrer del 2012

M'estreno amb la BTT-O

Avui Dimarts he quedat amb en Joan Molas per fer una sortida. Ja que aquest cap de setmana tot se'm va girar... em proposa de fer com a ruta la BTT d'orientació. Qui millor que ell, que va ser un dels organitzadors, col·laborador i responsable d'aquesta cursa, per introduir-me i gruiar-me en aquesta nova experiència del mon de la BTT, totalment desconeguda per a mi.
A les 10:30 ja soc a casa seva i em deixa el suport del planell i una brúixola... apa, tu mateix!!!...
No home, no, que en la primera vegada no es puteja així a un company!!! jejeje.

Com que la ruta passa per la zona de Sarrià, entre d'altres, l'anem a agafar a Can Fita Gros, fent la pista de la carena que ve de Taialà. Podíem haver començat pel lloc 4, però ja hi passarem després de tornada. Així que al punt 5 comencem i ja hem dona les primeres instruccions de com llegir el plànol, orientació amb brúixola i seguiment i lectura dels camins, pistes i corriols.
Poc a poc, ho vaig agafant a poc a poc i ja llegeixo els primers camins. Com que la zona la conec, de moment vaig be, ara amb ell al costat en tot moment... així és la iniciació.
Em despisto en el punt 8, i quan m'adono estic casi al punt 9... punyatero!!! no has dit res, eh??? com disfrutes!!! jejeje.
Res, girar cua i cap al lloc 7, ben amagadeta la valisa, apa que s'ho han currat!!! D'aquí cap al 8, que ja el tenia a tocar i ja estem per zona desconeguda per mi... m'encanta!!! camins, corriols i pistes que desconec i a tocar de casa... Guay!!!
Anem fent, hem deixa decidir per on passar i quin camí o corriol vull escollir per arribar al següent punt, sempre escoltant els seus consells, tot i així vaig quedant enganxat... m'està agradant.
Els punts els vaig trobant amb més o menys agilitat, però gaudint molt de l'experiència. I així un i altre punt, corriols i camins que desconec, orientant el plànol segons la brúixola... en el punt 14 he fet una bestiesa de corriol de pujada, que era innecesària, m'ha agradat com a experiència i com a lliçó a aprendre que no sempre el camí mes curt és el més ràpid.
D'aquí a els darrers punts, un darrera l'altre, tot fent corriols i orientant-me tot solet, quasi, quasi!!!
Arribem a la darrera i ja anem cap a St.Gregori. Cursa Finalitzada.

Ara, per tornar a Sarrià, passem per corriols que tampoc conec i que ens porten a Taialà, Gms.Sàbat i pel camí del costat del camp de futbol pugem tota vora de l'autopista i baixem pel dret a la Riera d'en Xunclà. Aquí hem baixat per la línia de llum i fins un camp, on ens hem obert pas pel mig dels matolls... s'ha de vindre un dia i netejar i obrir camí!!!

Finalment, 2:45Hr, 31Km i un desnivell+ de 675mts.
Tota una nova experiència, que de ben segur repetiré!!!

Ruta


Salut!!!

diumenge, 19 de febrer del 2012

Res del que tenia previst

Aquest cap de setmana a estat del tot imprevisible, tot i que ja m'ensumava per on anirien els trets... desprès de la visita a la Fisio, i entendre el que està funcionant malament al meu genoll esquerra, em queda la BTT i només BTT. De fet no em sap gens de greu, doncs és la meva passió i el córrer a estat un afegitó que ha vingut tot després,... sense BTT no hi hagués hagut mai el córrer.

Així, el Dissabte, amb en Simon i en Pep Comas quedem a les 9 a Sarrià per anar a fer com a sortida la Cursa de Sarrià del 2011. Anirem fent, sense ritme de cursa... ni molt menys!!! i on ens doni l'hora de plegar, doncs pleguem i ja està!!!
El 95% del traçat està molt bé, net i sec per l'època que estem... ara, el pas per un tros de camí que segueix tota una riera, que de fet està seca, hi ha un pastifang que hem deixat les bicis amb 2kg de més.... Quin poti-poti!!! No s'hi pot passar!!! per una propera, ja ho sabré i m'estalviaré aquest tram i faré una mica de volta per salvar aquest tros.
Ahhhh!!! i també un camí que es puja fins el Golf, on sempre hi ha un maleït rec petit a tot aquest camí, i que per mes dies que passi sense ploure, sempre i ha bassals de fang.

Fer tota la a cursa és llarga,... llarga i exigenta físicament. Nosaltres, avui, hem fet fins el Km 27 o 28... a l'arribar a la carretera de La Mota hem girat cua i hem tornat.
I les hem fotut una neteja a les bicis,!!! que ja els convenia... que les portavem pitjor que uns porcs!!!

Finalment, 4Hr, 37Km i un desnivell+ de 925mts.


Avui Diumenge, desprès d'una nit sense descansar tot el que un voldria i llevar-me després força tard, a les 11 del matí em decideixo a anar a fer una sortida. Agafo la Cannondale, que darrerament està en un racó del garatge una mica "oblidada", i ja enfilo cap a St.Daniel, però com St.Miquel ja el tinc molt fet... vaig a Els Àngels per la pista de l'esquerra de la Font dels Lleons fins la torre d'Alta tensió, pujo a els bancs i baixo a la Casa de les figues per el corriol d'apeu... i segueixo tots els corriols d'apeu fins dalt de tot de Els Àngels. 59min 50seg. i ja soc a lloc!!!
De baixada vaig a fer prospecció d'un corriol que he vist que agafava un caminaire, així que baixo fins casi la corva de la piscina i pujo per un petit corriol a la dreta de la pista, que puja i es fa molt bé, llàstima que no acaba on jo esperava!!! així que travesso la carretera asfaltada i segueixo pujant per camí a veure on em porta aquest. El segueixo una estona i es converteix en corriol... Bé!!! però no dura massa, que arribo a una valla. Tot i que veig que tota vora es pot seguir, com ja es tard i vaig sol, dono mitja volta i cap a casa!!!
De baixada, he rebentat la roda del darrera... no si quan es fa tard es quan sorgeixen els imprevistos!!! Toca canviar càmara i sense perdre gaire temps cap avall que fa baixada!!! Segueixo alguns corriols d'apeu, tot i anar amb una mica més de compte per no tornar a punxar, i a la casa de les figues ja agafo pista, la mateixa que he fet de pujada,... per tornar a St.Daniel i Sarrià.

Finalment, 2Hr, 28Km i un desnivell+ de 640mts.

Cap de Setmana que tenia previst fer la meva primera Duatló... i que no ha estat posible.
Com a alternativa tenia una Cursa BTT d'Orientació, però que per mal descans no he anat a fer.
Res del que tenia previst!!!


Salut!!!

divendres, 17 de febrer del 2012

Una nocturna diferent.

Aquest Dijous, en la Sortida Nocturna, hem canviat de ruta, aprofitant que la claror del dia es va allargant i la temperatura és força agradable.

Els més que constants en la "quedada" dels Dijous, en Quim i Jo, desprès de solventar un petit incident d'en Quim en la presió de la roda del dav., a les 5:45 ens posem a pedalar... i les bicis agafen camí totes soles, sense dir-lis res cap a Fontajau... Que fotem anant a Girona??? No hem quedat amb ningú més!!!
Prenem ja direcció a St.Daniel, Pista del camí de les Dones... i travessem la carretera d'Els Àngels per anar per tota la vessant dreta d'aquesta, on ja engeguem els llums, i pista, pista força pista, fins arribar a la zona corriolera de pujada... alguns dels repetjons considerables que de nit son una mica més cabronets que de costum, fins la carretera del Montnegre. 100 metres d'aquesta pista i tornem a travessar la carretera d'Els Àngels per seguir pujant per pista, ara per la vessant esq. de la carretera.
Dalt, a Els Àngels fot una mica de vent... punyatero!!! la temperatura és molt bona, vist els darrers dies que hem passat, però com ara toca tornar i tot és baixada, cal abrigar-nos amb "puf" i paravents.
Per tornar ho fem per tot el camí d'apeu... hi ens ha passat de tot!!!
En un corriol de molta pedra, a en Quim l'hi ha saltat el llum, podeu imaginar que pot passar si de nit, en un corriol de pedres, tot baixant us quedeu sense llum... No??? doncs no ha passat res del que podia passar, millor!!!. Ha tocat fer de "manetes", recargolar el suport al llum i apa tornem-hi que es fa tard!!!
Un altre corriol més de pedres, on en el darrer tram d'aquest... llantasso!!! per part meva. Apa tornem a fer el "manetes"... canviar càmara i apa tornem-hi, No???
Seguim fent corriols, que encara en queden... anem fent i en un d'aquests que sento un soroll "patapam"!!! En Quim és per terra,... Que ha passat noi??? Collons que una branca no s'ha volgut apartar, m'ha travat el manillar i ja em veus per terra!!! S'ha fotut un cop al lateral esq. genoll, costellar i braç... espero que no sigui res greu, de moment podem seguir pedalant. Ja falta poc de corriols.
A la Casa de les Figues, anem per asfalt, i un Porc Senglar "inmens" i espantat ens ha deixat passar per casa seva i s'ha apartat... suposo que l'hem enlluernat i estava més espantat que nosaltres.
Acabem la sortida baixant per la pista ràpida fins la Font dels Lleons, St.Daniel i cap a casa.

Finalment, 2:30Hr, 29'6Km i un desnivell+ de 625mts.

Em segueix molestat el genoll esq. i no ho tinc gens clar de fer la Duatló.
Avui a tocat Fisio i pel conselll que m'ha donat... res de Duatló, ni córrer en uns dies, tinc una distensió del lligament interior al genoll esq., així que tocarà anar amb BTT i fer una mica de bondat amb les cames.


Salut!!!

dimarts, 14 de febrer del 2012

Tot fent noves amistats

Divendres passat vaig quedar amb en Joan Molas, un nou company de sortides amb BTT, per fer una sortida plegats un dia d'aquests. Resulta que varem coincidir en una reunió, i tot parlant... va sortir el tema de la BTT i córrer. Els que ens apassiona aquest mon no tardem en quedar per sortir a pedalar i així ha estat. Tot i compartir afició... qui més qui menys ens preguntem... Estaré a l'alçada??? hi ha molt de nivell, molta penya forta... no se, no se, tot i sentir-me fort, no les tinc totes clares, no creieu.
Així que avui Dimarts ha estat el dia que hem quedat per fer la Sortida. En Quique em va trucar el Dilluns a la tarda-vespre i l'hi va semblar bé la proposta d'anar per Sarrià i La Mota. A les 10, en Quique i jo ens trobem a la cooperativa de Sarrià i ja anem a casa d'en Joan.
En Quique està preparant una sortida de les seves.. la GeoBTT Quickoffroad, no podem anar per la zona que prepara (es un misteri) i en Joan està ultimant la Cursa d'Orientació del proper Diumenge, de la que ens en fa cinc cèntims de la ruta i del tema. Com mai no tot es conegut... benvingut sigui tot el que un pugui aprendre.

Anem per Sarrià fent corriols coneguts per uns i desconeguts per altres, i en fem de tota mena, quan un no el coneix, després ell n'ensenya un a l'altre... vaja això si és una sortida ben aprofitada!!!
Sense ruta en ment, està sortint prou maca. En aquestes que ens trobem a St.Medir, i en Joan ens regala un corriol de baixada molt xulo... d'allí ja anem a la recerca del corriol que varem netejar la setmana passada, però abans hem de pujar un turó que si be l'altre setmana la varem fer per corriol, avui la farem per pista... Ja veureu com pica!!! i tant que pica!!! Aquí, en Quique, se l'hi està fent una mica tard i va de tornada. En Joan i Jo seguim... per pista fins un camp on l'hi mostro un camí que cal obrir per enllaçar amb una pista que està a tocar. Un dia d'aquests s'ha de venir preparat amb eines i fer corriol!!!.
D'aquí, seguim i fem un camí-corriol de pujada (de la darrera cursa de Sarrià)... molt, molt dur el darrer tram!!!... seguim la pista a la dreta, avall, avall!!! fins trobar-nos amb el corriol. Està força ciclable... bona feina Quique i Edu!!! Travessem la riera i seguim pujant el turó tot recte, a peu, es clar... fins una casa deshabitada on ja trobem la pista que puja i puja... fins la carretera de La Mota. Molt més recte que el darrer dia... però, es clar, més dur de pujar-hi.
Seguim per asfalt... uns Kms. i en aquestes que la roda post. de la meva canyon Nerve... "ppppssssssss" rebenton!!! apa, toca canviar càmara. No si amb els corriols "nets" que hem passat i tant parlar de 'ui si rebentem amb la 29 que no portem càmara'... m'ha tocat a mi, menys mal!!!
Un cop solventat l'imprevist, seguim i ja anem de tornada, i ho fem pel corriol que tant m'agrada de La Mota a La Pallonera. En Joan no l'havia fet i és d'aquells que s'han de saber per fer-los de tant en tant,... Xulo, Xulo!!!

Finalment, 2:30Hr, 26Km i un desnivell+ de 650 mts.
I... el millor del dia i la Sortida, un nou company de Sortides, del qui n'espero gaudir-ne moltes i moltes més.
Ta fort el payo!!! molt Fort.

Cada dia m'agrada més aquesta afició que tinc per la BTT.


Salut!!!

diumenge, 12 de febrer del 2012

Cursa???... un altre dia serà!!!

Avui, Diumenge, tenia en ment anar a Llorà, a fer la Cursa de l'Open BMW. Ahir, tot parlant amb en Pipo (mestre i secretari de "l'Escoleta", club de BTT que pertanyo) pel tema de la llicència, també parlàrem del tema de curses... i aquesta nit hi he rumiat.
A les 5 del matí m'he despertat tot somiant amb la ruta, ja que la vaig anar a fer el Divendres, i els punyeteros corriols de pujada que son totalment inciclables. He estat més d'una hora donant-li voltes, fins que m'he tornat a dormir. El despertador a tocat a les 7 del matí, m'he llevat a fer un pipí, i treure el nas per la finestra... Collons quin fred!!!
Com no les he tingut totes... tapat i dorm!!! Cap al llit que no tinc ganes d'anar a patir!!! Ja hi hauran més curses per anar... a no guanyar, es clar... un que és realista.
He estat fent el "ronso" i fent un i altre son... que bé que s'hi està al llit!!! He allargat fins les 10 del matí!!!
Ja es hora de llevar-me i fer una sortida, al meu aire. Així que em vesteixo, esmorzo una mica, no gaire... i bici cap a St.Daniel, Font d'en Fita, primera pista a la dreta cap a l'esplanada, segueixo per la pista i corriol curtet de baixada per anar a la pista del Camí de les Dones. Segueixo aquesta pista fins Can Pol, travesso la carretera dels Àngels i pista per la vessant dreta de la carretera tot pujant fins trobar la Carretera del Montnegre. En el darrer corriol de pujada m'he trobat amb en Ramon i el seu grup dels "Menjacamins", hem parlat una estona i hem seguit, ells de baixada i jo de pujada. Un cop a la Carretera de Montnegre, torno a travessar la Carretera dels Àngels i segueixo per pista-camí fins dalt dels Àngels.
Només m'aturo una estona, per beure i tapar-me una mica de baixada... l'aire és fred, molt fred.
Baixo per camins d'apeu fins la Casa de les Figues i pujo a els Bancs, on em trobo en Jordi Jaumendreu que avui ha penjat la bici i va caminant amb la seva parella (xicota???) jejeje. En aquestes que tot parlant, "pppssssssssss" roda de darrera punxada!!! Si estic parat!!! Coi!!! Res que toca reparar i canviar càmara. La vàlvula deu haver rebut un cop d'una pedra/roc i s'ha trencat per la base. Un cop canviada la càmara, torno a pedalar, direcció a St.Miquel per pista i el darrer corriol d'apeu de pujada, per cremar els darrers cartutxos... avui vaig una mica tocat, i penso que si hagués anat a al Cursa de Llorà, igual no hagués donat la talla, m'ha costat molt de pedalar, hi ha dies que costa més que d'altres, i avui n'ha estat un d'aquests dies.
Dalt del Castell de St.Miquel, recupero l'alè, les forces, bec una mica d'aigua i cap avall... per corriols d'apeu... a gaudir de la baixada!!! Amb precaució, que avui hi ha molt de caminaire i s'ha de vigilar.

Finalment, 2:40Hr, 34'50Km i un desnivell+ de 850mts.

Salut!!!

divendres, 10 de febrer del 2012

Provant la Cursa de Llorà

Aquest Divendres, veient que feia un matí "acollonant" per l'època que estem, els dies que portem de fred i per les previsions que pels propers dies ens esperen, m'he decidit a acostar-me a Llorà (amb cotxe) i fer el track de la Cursa del proper Diumenge... a veure que ens tenen preparat.

A les 11:00 del matí, molt bona temperatura i un sol espaterrant!!!
Un circuit amb molta pista, camins i també corriols (2 de pujada inciclables, física i tècnicament)
Molta pujada per pistes, dures, molt dures... però molt i molt dures. S'han de fer a un ritme més tranquil per no acabar fos. Recomano això, que es guardin municions i no es gastin totes en les primeres pujades... la ruta no és llarga, però és molt exigent físicament. Per altre banda, tècnicament no ho és gaire d'exigent.

Esperava trobar-me amb bikers tot provant la ruta, però no ha estat fins les 12:30 que he vist en Jordi Casanoves que pedalava per St.Grau i un biker que feia la mateixa ruta i com jo s'ha despistat en un trencant de baixada. He intentat anar rera ell i fins a Sta.Afra el tenia tot davant meu, desprès se m'ha anat i no l'he vist fins arribar a Llorà, a tingut temps de fer el cafè i tot... quin màquina!!!



Finalment, 2:24Hr, 27Km i un desnivell+ de 1075mts.

Ruta (la que he fet)
Ruta (la que he seguit)


Salut!!!

dimarts, 7 de febrer del 2012

Prospecció + neteja de corriol.

Avui Dimarts, amb l'Edu i en Quique, anem per la zona de Sarrià - La Mota. Les previsions del temps son bones, amb vent, fort vent, però un dia serè i amb bona temperatura, d'hivern, es clar.
La intenció era fer prospecció per preparar la Sortida a La Mare de Deu del Mont, però ja se sap que no sempre es fa el que un te previst, i així ha estat la sortida...

A les 9:45 quedem a Fontajau i ja anem per feina tot pujant per la muntanya del Puig d'en Roca. Fem uns corriols i agafem asfalt... Can Bellvitge, Els Ocells Perduts i Can Fita Gros, on baixem per pista fins Can Joan Gros, corriol de pujada i baixada al rierol de Rimau, on la travessem a peu i seguim per camins i pista fins Can Palou on agafem un corriol a la dreta que puja fins una torre d'alta tensió, seguim per pista i ens endinsem en un camp per trobar una altre pista que hi ha tot darrera. S'ha de vindre un dia i obrir-hi corriol!!!, diem, doncs estalviaríem de fer un bon tros a peu i força embardissat. Seguim per pista i prenem  direcció desconeguda per tots nosaltres, a veure que ens trobem!!! Baixem i baixem força... ay que es tapa!!! ay que es tapa!!! i així ha estat... que s'ha tapat el camí. Reculem una mica i en aquestes veiem un "amago" de corriol, Provem-ho??? Com no!!! el comencem... va be, sembla guapo, però es tapa, es tapa. En Quique va preparat amb el "serrucho" de mà i ens posem a netejar-lo, doncs el GPS marca que a uns 200mts hi ha pista. A mida que el netegem, això fa bona pinta, molt bona pinta.



1Hr de neteja de corriol, i una currada d'en Quique amb el serrucho que no te preu!!!



Sortim a l'altre banda del Torrent de Riudellegues, tenim a tocar Els Refugis de la Mota. Hi anem per camins que desconeixem, tot pujant. Arribem a la pista, i la seguim fins l'asfalt i direcció a La Mota. Com ja va sent una mica tard, anem de tornada i ho fem pel corriol, de baixada al Golf Girona per Can Pere Comes. D'aquí a la Pallonera i seguim baixant fins Can Sopa.
L'edu ens deixa i nosaltres continuem, per pujar fins Can Joan Gros i fer un corriol de baixada, travessem la carretera i fem un camí de pujada a Can Mates. Fem algun corriol més de baixada, pugem a l'escola Montserrat i fem el corriol de baixada tot seguint l'autopista fins Can Camós.
En Quique tornarà per el Puig d'en Roca i jo ja vaig de camí cap a casa, amb un vent de cara, que menys mal que estic a tocar, que si tingués que fer gaires Km... truco que em vinguin a recollir!!!

Finalment, 4Hr, 21Km i un desnivell+ de 950mts.
...i una bona neteja de corriol, que tot i que el tinc una mica lluny de casa, s'ha de fer de tant en tant.

Tinc força clar que atacarem La Mare de Deu del Mont per l'altre prospecció que vaig fer... per Cornellà del Terri i Esponellà... ara em falta d'Esponellà a Maià de Moncal i amunt fins El Mont, que tinc previst fer una prospecció ben aviat, amb l'ajut d'un biker de la zona, en Lato 'PETITDRU'.


Salut!!!

diumenge, 5 de febrer del 2012

Fa FRED!!!... és el que toca a l'hivern.

Aquest cap de setmana, com es nota que estem a l'hivern, fot un fred que pela!!!
Sembla ser que les temperatures fan canviar els hàbits de la gent i costa una mica d'arrencar... i més encara de sortir a pedalar. Tot i així, jo no seré qui trenqui les costums, mentre pugui, i tinc previst sortir igualment, peti qui peti... be això ho dic, però per dins hi ha una veueta que m'ho fa repensar tot sovint, i tampoc les tinc totes, no creieu.

Dissabte, amb la que s'havia pronosticat, temperatures gèlides, decideixo sortir a pedalar ja entrat el matí, així que a les 10:45 enganxo la Cannondale i cap a St.Daniel, a veure que en trec d'aquest dia tant maco, però fred de collons!!! (-0ºC a les 11 del matí).
Font d'en Fita, primera pista a la dreta, pujo a l'esplanada i segueixo pujant fins Can Barrel, aquí la pista està nevada i glaçada!!! vaja amb el panorama que m'espera... ja em puc calçar!!!



Primera patinada i ja em veus a terra, però segueixo... Can Pol i pista als Bancs, Puig Estela, Cala Ferriola... (Neu i més neu, vent i tramuntana... amb una sensació de 10º menys), i finalment St.Miquel.
Aquí em repenso que fer i cap on anar... seguir o plegar??? com soc una mica masoca i ja que hi estic posat, segueixo per anar fins Els Àngels, així que baixo de St.Miquel per pista a Cala Ferriola, Puig Estela i una mica de camins i corriols d'apeu, per agafar una pista a la dreta que ve de Can Pol al Km8 i altra pista a la dreta que em porta fins la pista de Montnegre, passant per Can Viola. Aquesta pista me la he trobat amb neu completament verge, amb un "canguelis" que he agafat per una estona!!! (-1ºC a les 12 del migdia)
A la pista de Montnegre, giro a l'esquerra, direcció Ctra.dels Àngels i uns metres abans, corriol de l'esquerra per anar a trobar-me amb la mateixa pista que he pujat, a tocar el començament.
Ja va sent hora de pensar en tornar, així que agafo corriols d'apeu per baixar fins la casa de les Figues, pujo als bancs i pista avall del radar. Com que això va avall... gas!!! El fred ha mermat el GPS (el meu cap) doncs se que en aquesta pista hi varen posar una cadena per que no es passi amb vehicles a 4 rodes... però com jo he baixat a sac... giro una mica de corva i em trobo amb la cadena!!! ben posadeta en mig de la pista... he intentat frenar, i ho he fet, però no prou... i ja em veus foten-me un ostiot amb la cadena, que per colmo a rebut... EL GENOLL, si, si un altre cop, el dret!!! He fet un fart de renegar, i bufar, però sembla que no ha estat res, el cop i prou, quatre pedalades per acabar de baixar i el cop, només és el cop.

Finalment, 2:45Hr, 36'5Km i un desnivell+ de 970mts.


Diumenge... Open BMW Quart, amb estreno de la llicència federativa cicloturista i amb el Club L'Escoleta de St.Feliu-Castell d'Aro-S'Agaró.
Amb les previsions del temps fotudes pel tema de la temperatura... com a màxima seran com les d'ahir, però de ben segur que més i més baixes.
Així ha estat que a les 7:10 em toca el despertador i només de treure el cap per la finestra ja em queda el nas vermell de la fred que fa. Tot i que les temperatures son baixes, pit i collons!!! vaig a Quart a fer la Cursa, la meva primera cursa de l'any i la primera amb el nom del club l'Escoleta, a veure com va la jornada, intentaré fer-ho bé i deixar el pavelló ben alt!!! dintre les meves possibilitats, es clar.
El termòmetre del cotxe marca -9ºC... però jo no m'ho crec... el del GPS en marca -4º, i em crec més aquest. Quina fred!!!
Arribo d'hora, a les 8. L'organització ja està preparada, m'inscric i en aquestes em truca en Quim que ve cap aquí... a fer la cursa, també.
Molta gent, tot i el fred, la gent no se'n perd ni una!!! Cursa de volta llarga, volta curta, minicurses, Cursa de córrer... hi ha distracció per donar i regalar... qui no fa esport es per què no vol... i fora tonteries i excuses!!!
Sortida amb retard, doncs avui sembla que la gent s'ha decidit a darrera hora, i amés guanyem una mica de temperatura a l'inici, que és d'agrair.
Ben situat, amb la gent de nivell... que ben aviat els perdo, però que segueixo amb la gent de mig nivell.  Puja baixa a la sortida, camins i corriols sense taps, fins trobar-nos amb el túnel per travessar la carretera. Aquí SI... un tap de nassos, però s'ha de travessar la carretera sense riscos. Un parell de min. i ja torno a pedalar, ritme i pujada amunt!!! Camins, corriols, travessem la riera El Celre forces cops, sense gaire aigua.

Fred, força fred al començament. Els dits de les mans els tinc glaçats. Corriol trialer "V", baixar es baixa, ara pujar és unaltre història. Bici a l'espatlla i amunt!!!
Seguim més corriols, macos, nets, tot molt ben preparat per aquest dia. Corriol nou de pujada... quasi tot a peu... és un corriol que s'hauria de fer de baixada!!!
Arribem al corriol trialer de baixada de la línia de llum, es pot fer tot al damunt, però avui no és el dia més indicat, els de davant meu ho fan a peu, jo faig un tall amb la bici, però prefereixo no jugàr-me-la i segueixo la resta a peu. És tant o més complicat a peu que damunt la bici!!!
Seguim per pista direcció Can Mascort, en aquestes girem a la dreta, un corriol nou de pujada... i com puja!!! A trams a peu, d'altres amb bici, però més a peu que amb bici. Les cames ja estàn tocades, els bessons carregats i costa un "huevo" pujar amb la bici arrastres!!!
Arribem a la pista, però això segueix pujant, i pujant... fins la torre de la MAT, un xic mes de pujada i corriol a l'esquerra per agafar pista i anar a fer el corriol que tant m'agrada de baixada fins la pista de Can Moretó. Corriol a l'esquerra i pugem per pista direcció Can Mascort. En aquestes em trobo amb en Sergi "Esteve", ha punxat i ja ho te solucionat... en 2min. em torna a atrapar (com està de fort aquest any!!!) i ja agafem corriol de baixada pels "tobogans de Can Mascort a Bicentury. Els primers estàn perfectes, ara els darrers... n'hi ha uns quants de molt malperits... t'hi pots fotre un lletot fàcilment!!! Jo en faig algun a peu. Seguim per pista, una estona amb en Sergi, fins que arriben unes rampes trencacames, que a aquestes alçades de la cursa jo les pateixo força, i veig com es va allunyant. Jo al meu ritme, a acabar la cursa.
Arribem a Quart i aquí ens queden uns 10Km de corriolejar per un parell de turons que mai m'hagues pensat el que es pot fer amb unes muntanyetes de no res. M'han agradat molt, corriol, tot corriol, puja/baixa trencacames... per acabar-ho d'adobar!!!
Ja fa flaira de la "META". Les cames diuen prou, però el cor em fa seguir. Veig davant meu 4 bikers i els tinc a tocar, això m'anima.. porto una estona tot sol i és d'agrair veure que hi ha vida davant meu. Així que una empenta més i em poso a pedalar amb ells, fins a meta. Esprint final i ja hem acabat!!! Satisfet, content i sense prendre mal... Que mes vull???

El GPS se m'ha parat en algun tram... dec haver apretat el botó pausa i em falten uns Km que no els tinc compatbilitzats... tot i així el meu temps total ha estat d'uns 2:08Hr, crec. Les meves expectatives eren de 2:15, 2:30... així que doblement SATISFET!!!

La temperatura en tota la cursa no ha superat els 2º... o sigui que fred, SI, però pedalant ha marxat ben aviat.

Molt bona cursa d'en Quim, 2:24Hr. Pel que entrena, està estupéndament bé!!!
Ara ens hem de preparar per la Duatló de les Gavarres!!!


Felicitar a l'organització per la ruta, marcatge i neteja de corriols. Els avituallaments en els seus llocs, no se si hi havia gaire teca, no m'hi he parat en cap d'ells. Una mica de "oberbuquing" en les inscripcions, jo no n'he trobat, però el meu company/amic Quim l'ha agafat de ple!!! Sense cues a l'entrega del bocata (molt bó, el de formatge) i obsequi, uns mitjons (no comment). Tot i així... Bona cursa, ben currada!!!


Fotos(1a part)  Fotos(2a part)
Classificacions de la Cursa Volta Llarga.
Classificacions de la Marxa Volta Llarga. 30è de 54.
Fent una barreja entre classificacions... 100 de 128 finishers.
Com està la penya!!!


Salut!!!

dijous, 2 de febrer del 2012

Abans no vingui l'hivern de debò...

Desprès de la pluja del dissabte a la tarda, el Diumenge vaig decidir fer el "manta" i fer "sofing" al costat del foc. Un dia de repòs TOTAL i merescut. Tot i així no va ser fàcil aguantar-me les ganes fins a mig matí... i es que no feia gens de mal dia per sortir a pedalar una estona.

Aquesta setmana sembla que si que si que entrarem de plé a l'hivern, així que els dies que faci bo s'hauran d'aprofitar tot el que es pugui... i fer BTT, Running o Repòs depenent de la temperatura i/o pluges.

Després d'un dia de repòs i un matí de Dilluns espaterrant!, a les 10:45 em poso a pedalar sense res decidit per fer, ja veuré sobre la marxa cap on vaig.
Passo per St.Daniel, Font d'en Fita i pujo la segona pista a la dreta fins l'esplanada, per baixar fins la variant i tornar a pujar a l'esplanada... tot rumiant amb la ruta, em proposo de seguir i fer la mateixa ruta del dissabte amb algun petit canvi i afegitó. Així que d'aquí fins Can Mascort faig el mateix recorregut (porto 1 hora, 450desnivell+) i aquí canvio el corriol de pujada, baixada per pista i el Celre... per el Celre, pista de pujada i corriol de baixada, segueixo el mateix recorregut a la Vall Preona fins la Casa de les Figues, Puig Estela (ja porto 2Hrs, 900desnivell+) i St.Miquel, tot i que avui si que pujo fins dalt el castell i... tornada cap a casa que ja es hora d'omplir l'estómac.

Finalment, 2:39Hr, 37'56Km i un desnivell+ de 1013mts.
No és el mateix que amb companyia, ara bé... al ritme que he anat he estat poc distret!!!


Dimecres, desprès de reposar un altre dia, tenia previst anar a córrer una mica, però com encara no estic del tot "reparat" del genoll, decideixo sortir amb BTT (avui agafo la Cannondale) a fer un puja/baixa a St.Miquel i fer una mica de prospecció de camins, a veure si en trobo algun de nou.
Així, doncs, a les 11 del migdia, amb un dia "tapadot" amenaçant de fred i neu, pujo per St.Daniel, deixo la Font d'en Fita a la dreta i segueixo recte pel camí particular. Agafo un corriol a l'esquerra que em porta fins una torre de llum i el túnel de la variant, però que es queda mort. Torno a la pista i pujo una mica més i baixo fins la Font dels Lleons i segueixo per agafar el camí-pista de les dones. A mitja pujada agafo un camí que han obert no fa gaires dies, per veure si l'hi han acabat de donar sortida... però segueix mort. Sé que a pocs metres hi ha un altre pista, així que m'endinso al bosc, no més de 20mts, arrossegant la bici pel mig dels matolls i ja soc a l'altre pista... cap avall no se on va, i cap amunt encara menys... vaig cap amunt, passo per una casa-masia abandonada i segueixo amunt per corriol força tapat dins el bosc... però se que vaig en bona direcció... així que segueixo amunt i malauradament a peu... tot i que si l'enganxo!!! es podrà fer de baixada... sembla guapo!!! Així a estat que ja veig la pista... dalt de tot del camí de les dones, segueixo per aquesta pista que ara planeja una estona i ja torna a pujar fins Can Pol.
D'aquí, segueixo pista fins la torre d'alta tensió dels bancs i pista avall per fer un camí que crec que em portarà a la pista que puja del radar als bancs un altre cop.... aquesta si que la he trobat bé!!! De fet l'he agafat a l'alçada del darrer tram del corriol on giro a l'esquerra per seguir per camí i corriol a Puig Estela. Ja no faig més experiments... i segueixo per pista fins St.Miquel, reposo una mica, m'abrigo que per baixar fa una mica de fred... i cap a casa!!!

Finalment, 1:45Hr, 25Km i un desnivell+ de 522mts.


Dijous toca sortida Tarda-Nocturna, tot i les previsions dels temps anunciant nevades i temperatures gèlides, en Quim i Jo hem quedat com aquell que res, a les 17:15 per anar a Fontajau a veure si algú venia i ens volia acompanyar... sembla que no hi ha gaire gent "llampada" com nosaltres dos que pensin en anar a pedalar avui al cap baix de la tarda.
Així que sense perdre gaire el temps, a les 17:36 ens posem a pedalar des de Fontajau a St.Daniel. Encara no es que faci gaire fred!!! jo n'esperava més!!! A mida que el dia i la claror minvi ja es farà notar la fred, ja ens ho trobarem!!!
De St.Daniel fem una pujada per camí fins dalt Montjuic, i tornem a baixar  per la Terrera, Font del Ferro i enfilem la pujada per pista a St.Miquel. El vent fa que la sensació de fred augmenti considerablement, així que passada la variant, agafem un camí a l'esquerra per endinsar-nos a la muntanya i fer un ziga-zapa puja/baixa per camí i corriol que ens du a la pista del mur. Aquí ja hem d'anar amb els llums encesos, pugem per aquesta pista i ens desviem a la dreta per tornar a la pista de St.Miquel, fent algun corriol. Seguim per la pista fins dalt del Castell de St.Miquel, on parem per posar-nos el "xubasquero" per anar de baixada... que l'aire és molt fred, però molt, molt fred!!! El termòmetre marca -4'5ºC però amb l'aire que fot... la sensació és de -10 o -12º... una fred que pela!!!
Baixem per el camí de les pedres i pista fins St.Daniel. Amés, baixant, com que un en prou feines té que pedalar... la fred et cala per dins i jo al menys tinc els dits de les mans que no m'els sento. Tot i això no és un dels dies que he passat més fred.
Ja només ens queda arribar a Sarrià. Però com la carretera passa pel costat mateix del Ter... Collons quina fred!!! Amb un aire que fot... Si bufa més fort aquí que a dalt de la muntanya!!! Quins 7min que he passat mes freds!!! Hem anat depressa, però semblava que el camí era mes llarg que de costum.

Un cop arribats a casa... estem satisfets de la sortida, son aquelles coses que un agraeix quan la te feta!!!

Finalment, 1:55Hr, 22Km, i un desnivell+ de 516mts.


Aquest cap de Setmana... no se que fer, el genoll no està en condicions d'anar a córrer, amés les inscripcions a la Cursa de la Nocturna de Rocacorba ja estan tancades i no m'hi he apuntat. L'Open BMW de BTT de Quart és una opció pel Diumenge, però amb les previsions del temps que ens donen, no se, no se, la veritat que no tinc res clar per fer.


Salut!!!